Η πρώτη σας επίσκεψη

Διαβάστε παρακάτω χρήσιμες οδηγίες για την πρώτη σας επίσκεψη.

Η πρώτη σας επίσκεψη πιθανότατα θα αποτελείται από μια γνωμάτευση που θα εξηγεί τη διάγνωση και τις θεραπευτικές επιλογές σας. Το προσωπικό μας είναι καλά εκπαιδευμένο και θα συζητήσει τις επιλογές σας κατά την πρώτη τηλεφωνική σας κλήση στο ιατρείο μας.

Περιστασιακά, η θεραπεία μπορεί να γίνει την ίδια ημέρα με τη γνωμάτευση, εάν έχει ήδη γίνει σαφής διάγνωση από τον οδοντίατρο σας. Ωστόσο, στη περίπτωση που υπάρχει ένα σύνθετο ιατρικό ιστορικό ή ένα πολύπλοκο σχέδιο θεραπείας θα χρειαστεί να γίνει πρώτα αξιολόγηση και συζήτηση με τον παραπέμποντα οδοντίατρό σας, ενώ η παροχή της απαραίτητης θεραπείας θα πραγματοποιηθεί σε ένα δεύτερο ραντεβού.


Βοηθήστε μας παρέχοντας τις ακόλουθες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της γνωμάτευσης:
  • Το δελτίο παραπομπής της θεραπείας σας και τυχόν ακτινογραφίες εάν υπάρχουν (θα ήταν καλύτερο να μας στείλετε τις ακτινογραφίες πριν από το ραντεβού, εάν το επιτρέπει ο χρόνος)
  • Ένας ακριβής κατάλογος των φαρμάκων που λαμβάνετε αυτήν τη στιγμή
  • Εάν έχετε ιατρική ή οδοντιατρική ασφάλιση, φέρτε τα απαραίτητα συμπληρωμένα έντυπα. Αυτό θα εξοικονομήσει χρόνο και θα μας επιτρέψει να σας βοηθήσουμε να διεκπεραιώσετε τυχόν αξιώσεις.
  • Εγγραφείτε online συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής, τη φόρμα απορρήτου του ασθενούς και τις φόρμες ιατρικού ιστορικού σε αυτήν την ιστοσελίδα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Όλοι οι ασθενείς κάτω των 18 ετών πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα κατά τη γνωμάτευση.

Εάν είστε αγχώδεις/νευρικοί για την επικείμενη θεραπεία, η καταστολή δια στόματος είναι μια εξαιρετική επιλογή. Κανείς δεν βιώνει δυσφορία στο ιατρείο μας και σας εγγυόμαστε ότι δεν θα αισθανθείτε πόνο ενώ είστε στην οδοντιατρική καρέκλα αλλά πολλοί άνθρωποι έχουν ιστορικό τραυματικών εμπειριών στην παιδική ηλικία και γενικά ανησυχούν για την οδοντιατρική θεραπεία. Για τέτοιους ασθενείς, προτείνουμε τη χρήση φαρμακευτικής αγωγής με κάποιο αγχολυτικό όπως (Valium ή Halcion). Οι ασθενείς μας κοιμούνται συχνά ενώ εργαζόμαστε ακόμη και χωρίς προληπτικά φάρμακα! Ωστόσο, εάν εξακολουθείτε να επιθυμείτε τη χρήση ενός αγχολυτικού φαρμάκου, παρακαλούμε να το αναφέρετε στο προσωπικό μας κατά τη διάρκεια της αρχικής τηλεφωνικής επικοινωνίας. Η συνταγή θα σας χορηγηθεί κατά τη διάρκεια της πρώτης σας επίσκεψης. Σε περίπτωση χρήσης αγχολυτικού φαρμάκου, προτείνουμε να αποφύγετε την οδήγηση και να υπάρχει κάποιος συνοδός μαζί σας.

Ενημερώστε το ιατρείο εάν έχετε κάποια ιατρική πάθηση που μπορεί να σας απασχολεί πριν από τη θεραπεία (π.χ. μη ελεγχόμενος διαβήτης, υψηλή αρτηριακή πίεση, τεχνητές καρδιακές βαλβίδες, ιστορικό ρευματικών καρδιακών παθήσεων κ.λπ.) ή εάν λαμβάνετε φάρμακα (π.χ. φάρμακα για την καρδιά, ασπιρίνη ή αντιπηκτικά κ.λπ.)


Ακτινογραφίες

Εάν ο οδοντίατρος ή ο ακτινολόγος σας έχει κάνει ακτινογραφίες, ενδέχεται να ζητήσουμε να τις προωθήσουν στο ιατρείο μας πριν από την επίσκεψή σας. Ωστόσο, επιπλέον ακτινογραφίες θα ληφθούν στο ιατρείο μας την ημέρα της γνωμάτευσης και καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας.