Μετεγχειρητικές οδηγίες μικροχειρουργικής

Ευχόμαστε να είχατε μία άνετη και ευχάριστη εμπειρία στη κλινική μας.

Μετά τη χειρουργική επέμβαση είναι σημαντικό να μην ενοχλείτε την πληγείσα περιοχή με έντονους χειρισμούς καθώς και να αγγίζετε τα ράμματα με τη γλώσσα σας. Ξαφνικές ή/και απότομες κινήσεις και τέντωμα του χείλους (γέλιο) μπορούν να χαλαρώσουν τα ράμματα και να ακολουθήσει κάποια μικρή αιμορραγία. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη συγκεκριμένη περιοχή για τις επόμενες 48 ώρες. Ακολουθήστε επακριβώς τις οδηγίες σχετικά με τη φαρμακευτική αγωγή που σας χορηγήθηκε. Η εφαρμογή επιθέματος πάγου για 24 ώρες μετά τη χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη για τη μείωση του μετεγχειρητικού οιδήματος και την επιτάχυνση της επούλωσης. Εφαρμόστε απαλά τη παγοκύστη στη παρειά (μάγουλο) σας για περιόδους 10 λεπτών (10 λεπτά εφαρμογή, 10 λεπτά αφαίρεση) για όλο το υπόλοιπο χρονικό διάστημα από την επέμβαση μέχρι να κοιμηθείτε το βράδυ.

Δεν πρέπει να δημιουργηθούν ισχυρές δυνάμεις έκπλυσης ή αναρρόφησης στο στόμα που θα μπορούσαν να μετακινήσουν οποιοδήποτε επουλωτικό θρόμβο. Το πλύσιμο με το στοματικό διάλυμα πρέπει να γίνεται απαλά, 2-3 φορές την ημέρα και για μία μόνο εβδομάδα μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Το κάπνισμα απαγορεύεται για 48 ώρες ώστε να μην επιβραδυνθεί η επουλωτική διαδικασία. Το βούρτσισμα στη χειρουργημένη περιοχή πρέπει να αποφεύγεται για 7 μέρες αλλά στο υπόλοιπο στόμα μπορεί να πραγματοποιείται κανονικά.

Ο πόνος συνήθως δεν αποτελεί σημαντικό παράγοντα μετά τη χειρουργική επέμβαση και μπορεί να ελεγχθεί λαμβάνοντας 2 ταμπλέτες Lonarid κάθε 5-6 ώρες για τις πρώτες 48 ώρες και στη συνέχεια Depon ή Panadol επί πόνου.

Εάν η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στην άνω γνάθο και υπήρξε εμπλοκή του ιγμορείου, συνιστάται η χρήση ρινικών αποσυμφορητικών για 1 εβδομάδα.

Εάν έχετε απορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο ιατρείο.

Ενημερώστε μας για το πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας σε σας και σε όλους τους ασθενείς μας στο μέλλον.

Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστευτήκατε για τη φροντίδα σας και ανυπομονούμε να εξυπηρετήσουμε τόσο εσάς όσο και τις παραπομπές σας στο μέλλον με τις ενδοδοντικές ανάγκες τους.